Shefi i shtabit të BDI-së, Izet Mexhitk ka thënë që Blerim Reka e ka dëshmuar në diplomaci, duke theksuar se edhe ne kemi kontribuuar në të, dhe se ka qenë Ambasador i propozuar nga BDI ka thënë Mexhiti në “click plus” /gostivari24.info/

Ndërsa Rexhepi i BESËS i replikoi duke i thënë se BDI atëher e ka vlerësuar Rekën si Intelektual e tani jeni disi kontravers në qëndrime tuaja, por Mexhiti mohoi një gjë të tillë dhe tha se Reka është i respektuar edhe nga strukturat e BDI-së por vendimi partiak ka qenë që të dalim me kandidatin konsesual Stevo Pendarovskin./G24/