Anëtari i kryesis dhe drejtor i departamentit për arsim pran Lëvizjes BESA, Shenazi Xheladini i numëron BDI-së veprimet e jashtëligjshme, ai mes tjerash shkruan në rrjetin social facebook;

Jashtëligjshëm fëmijët shqiptarë mbeten pa shkollim në gjuhën amtare !
Jashtëligjshëm formohen paralelet me nxënës !
Jashtëligjshëm nxënësit shqiptarë nuk i gëzojnë kushtet e nxënësve maqedonas !
Jahtëligjshëm pranohet kuadri arsimor !
Jashtëligjshëm emërohen e shkarkohen drejtor !
Jashtëligjshëm lidhet kontratë prej 5 miljon euro për libra shkollor(shtator 2019) !
Jashtëligjshëm nxënësit përdorin libra shkollor nga viti /2011 !
Jashtëligjshëm merren tituj shkencor !
Jashtëligjshëm UT merrte nga studentët 50 euro për punën praktike !
Jashtëligjshëm ministri i arsimit në UT merr titullin docent !
Si duket këta të BDI-s vetëm ofendimet dhe sharjet i kanë të ligjëshme,prandaj i duartrokasin atij që i shan e i ofendon !

Gostivari24